Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
ΣΤΟΥ ΣΦΥΡΛΑ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ
(Στον Άγιο Κωνσταντίνο, Καμάριζα, Λαύριο, τηλέφωνο 22920 - 22374)
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΗΛΙΑ ΒΟΛΙΟΤΗ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ
ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ:
• Γιώργο Γαλιάτσο
• Μανώλη Γαλιάτσο
• Μαρία Δεικτά
• Έκτορα Κοσμά
• Μάκης Σταμούλης
Φιλική συμμετοχή: Νίκος Ανδρουλάκης - Κώστας Σκόνδρας
Οργάνωση: Ταβέρνα «Σφύρλα», περιοδικό «Μετρονόμος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, στις 3 το μεσημέρι
Λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα του Σφύρλα

Ο καλύτερος τρόπος να γιορταστεί η έκδοση ενός βιβλίου, που αφορά το λαϊκό μας τραγούδι και την παγκόσμια δισκογραφία είναι να το «βρέξουμε» με σπονδές στον Διόνυσο. Για αυτό σκεφθήκαμε να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις για την καινούρια δουλειά του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη, με τίτλο «Του κυρίου του η φωνή» (εκδόσεις Μετρονόμος) με αυθεντικό γλέντι στην παραδοσιακή ταβέρνα του Σφύρλα, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Καμάριζα, μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου, πέντε χιλιόμετρα πριν από το Λαύριο, (τηλέφωνο 22920-22374).
• Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, στις 3 το μεσημέρι.
Καλό κρασί, γευστικοί μεζέδες και προπαντός λαϊκά τραγούδια: Μαρία Δεικτά (τραγούδι), Γιώργος Γαλιάτσος (κιθάρα και τραγούδι), Μανώλης Γαλιάτσος και Μάκης Σταμούλης (μπουζούκια) και Έκτορας Κοσμάς (βιολί). Φιλική συμμετοχή: ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κώστας Σκόνδρας και όποιος άλλος από φίλους καλλιτέχνες παρεπιδημεί εκείνη την ώρα στην περιοχή!
Το βιβλίο του Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη «Του κυρίου του η φωνή» αποτελεί γλαφυρή εξιστόρηση της μεγάλης και όμορφης περιπέτειας της δισκογραφίας, από τα πρωτόγονα πειράματα, στο γραμμόφωνο και από εκεί στο βινύλιο και στην ψηφιακή τεχνολογία. Το πιο σημαντικό μέρος είναι το εργοστάσιο δίσκων στην Ριζούπολη, που το γκρέμισαν πρόσφατα αντί να το κάνουν μουσείο. Η ιστορία της «ελληνικής» COLUMBIA διανθισμένη με 53 έγχρωμες και 41 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, σήμερα πια μοναδικά ιστορικά ντοκουμέντα. Επίσης 70 φωτογραφίες από την παγκόσμια δισκογραφία, ετικέτες δίσκων και άλλο σπάνιο υλικό. Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας:
«Στους σκονισμένους δίσκους του γραμμοφώνου, κατόπιν του βινυλίου, περισσεύουν του κόσμου η πληθωρική θλίψη, η γκαστρωμένη οργή και η σποραδική χαρά. Τις ανοιχτές ή με τόσο κόπο επουλωμένες πληγές, λες, ξύνει η βελόνα, να γεμίζει η ατμόσφαιρα εγερτήριο πόνο, ιαματική χαρά. Να γίνονται αφετηρία πνευματικών, κοινωνικών αγώνων, αισθητικής απόλαυσης. Ό,τι λείπει σήμερα»!
Ή μήπως δεν λείπει εντελώς, όπως δείχνουν τα γλέντια και οι παρέες μας;

Οργάνωση: ταβέρνα Σφύρλα, περιοδικό Μετρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου